اسلام و نفوذ آن در آمریکا
در مورد تعداد مسلمانان امریکا، آمارهای گوناگونی را ذکر میکنند و تعداد آنها بین 4 میلیون نفر تا 9 میلیون نفر در نوسان میباشد. در سال 1960م تعداد مسلمانان ایالات متحده آمریکا 400,000 نفر بود که در سال 1971م به یک میلیون نفر و در سال 1982م به سه میلیون نفر بالغ گردید.
دولت ایالات متحده آمریکا در آمارهای رسمی خود، تعداد مسلمانان را 7 میلیون نفر ذکر میکند، اما جامعه مسلمین با مدارک و استدلالهایی که دارند، اذعان میدارند که تعداد آنها به 9 میلیون نفر بالغ میگردند. از این تعداد 5 میلیون نفر مهاجران خاور دور، خاورمیانه، آسیای جنوبی و اروپای شرقی میباشند، 4 میلیون نفر بقیه، سیاهپوست هستند. 1,800,000 نفر از مسلمانان پیرو مذهب شیعه هستند، یک میلیون نفر ایرانی نیز در امریکا زندگی میکنند و طبق آمارهای منتشره در امریکا، جامعه ایرانی در مقایسه با سایر ملل ساکن در این سرزمین، باسوادترین و متخصصترین افراد هستند. وجود 5000 پزشک متخصص درجه اول و صدها استاد ممتاز دانشگاه در این جامعه، دلیل بارزی بر ادعای یاد شده است، ولی برای آنکه چنین جامعه عظیمی در دیگر جوامع، مستحیل نشوند و خود ارج و منزلتی یافته و هویتی مستقل داشته باشند، باید فعالیت عظیم فرهنگی صورت گیرد.
در شهر "دیترویت" که دومین شهر مسلماننشین امریکا پس از نیویورک است، شیعیان در اکثریت هستند، این افراد ریشه ایرانی، پاکستانی، فلسطینی، هندی، عراقی و لبنانی دارند، شیخ محمد جواد شری، اهل لبنان، نسبت به امور شیعیان این شهر فعالیت زیادی نمود و نسبت به ساخت اولین مسجد آنان اقدام کرد، غیر از نیویورک و دیترویت مسلمانان در ایالات اوهایو، آلاباما، کالیفرنیا، فیلادلفیا، تگزاس، نیوجرسی، کلرادو نیز زندگی میکنند.
در سالهای اخیر، شمار مهاجران مسلمان به امریکا، بویژه از سرزمینهای آسیایی، افزایش چشمگیری داشته است، بطوری که در فاصله زمانی 1982م تا 1986م بیش از یک میلیون مسلمان؛ یعنی سالیانه متجاوز از صدهزار نفر به آمریکا آمدهاند. کالیفرنیا ایالتی است که بیشترین تعداد مسلمانان را در خود جای داده است و 1,700,000نفر مسلمان دارد، 700,000 نفر آنها شیعهاند که 450,000 نفر آنان از ایران و 150,000 نفر از هند و پاکستان آمدهاند، صدهزار نفر بقیه منشاء افغانی، لبنانی و نیز کشورهای حوزه خلیج فارس دارند. نشریه مسلمانان «مسجد» نام دارد. آنان دارای مساجد و مدارس متعددی بوده و دارای قبرستان اسلامی هستند. گوشت را از طریق ذبح اسلامی مصرف میکنند. در ایالت ایلن نویز حدود 300,000 نفر مسلمان زندگی میکنند که اکثراً از اروپای شرقی آمدهاند.
مهاجرت مسلمانان پاکستان در 20 سال گذشته به 6 برابر افزایش یافته است و در حال حاضر، سالی 5 هزار پاکستانی به امریکا وارد میشوند با اشغال نظامی افغانستان، توسط ارتش سرخ شوروی و ناگوار شدن شرایط حاکم بر این کشور اسلامی، تعداد افغانیهای مقیم امریکا در طول تنها 7 سال به دلیل مهاجرت روز افزون آنان به 20 برابر رسید. مهاجرت ترکها به امریکا روند نزولی داشته است؛ چرا که در حدود سال 1970م 25 درصد مسلمین امریکا ترک بودند و اکنون این مقدار به 5 درصد کاهش یافته است. در حدود 000/50 نفر مسلمان سفید پوست اروپایی الاصل نیز که اکثرشان از طبقات متوسط و دارای تحصیلات عالی و دانشگاهی هستند و مشاغل فرهنگی و تخصصی دارند، در جامعه آمریکا به سر میبرند. خانم «ایفون حداد» استاد و پژوهشگر در تاریخ اسلامی دانشگاه ماساچوست، عقیده دارد: «تعداد سفیدپوستانی که اسلام را به عنوان آیین خود برگزیدهاند، بین 40,000 نفر تا 70,000 نفر در نوسان است» 15 درصد از این تعداد یهودی بوده که رفته رفته اسلام را انتخاب نمودهاند. حدود نیمی از آنها نیز کاتولیک مذهب بودهاند که به اسلام علاقهمند شده و بدان روی آوردهاند.
در 46 ایالت امریکا 600 مسجد وجود دارد، در ایالت نیویورک به تنهایی 82 و در ایالت کالیفرنیا 59 مسجد به چشم میخورد. مدرسه خواهر "کلارا" اولین مدرسهای است که در سال 1939م در شهر فیلادلفیا جهت استفاده مهاجران مسلمان ساخته شده و در وضع فعلی تعداد مدرسههای اسلامی به 40 باب میرسد. دانشجویان مسلمان در سال 1963م اتحادیه دانشجویان مسلمان را بوجود آوردند. مرکز مهم اسلامی واشنگتن، سهم قابل توجهی در ترویج و تقویت اسلام در امریکا و کانادا دارد.
مسلمانان امریکا در آغاز، زبان عربی و قرآن را در خانهها به بچهها یاد میدهند، اولین مسجد در امریکا در سال 1919م در شهر «هایلاندپارک» در ایالت میشیگان بنا گردید. بعد از آن در "انریانا" مسجدی ساخته شد. مسلمانان شهر "سیدار" در آموزش قرآن و معارف اسلامی نسبت به دیگران پیشتاز بودهاند و اولین قاریان قرآن از مسجد آنان که در سال 1925م ساخته شد، فارغالتحصیل گردیدند. در سال 1900م نخستین نماز جماعت در داکوتای شمالی در خانه یکی از مسلمانان برگزار شد و این زمانی بود که دولت امریکا اجازه تأسیس مساجد را نمیداد. در سال 1952م اولین جمعیت اسلامی تأسیس گردید که در سال 1954م اتحادیه جمعیتهای اسلامی در شیکاگو جای آن را گرفت. مؤسسه مطالعات اسلامی لوسآنجلس در سال 1975م بوجود آمد که موفق شد یک نظام آموزشی کامل را در یک محیط اسلامی برای کودکان طرحریزی نماید. آموزشهای این مؤسسه تا حد کارشناسی، شامل زبان عربی، قرآن کریم، فقه اسلامی، حدیث نبوی و مطالعه در امور اجتماعی میباشد.
- ۹۳/۱۱/۲۲
وبلاگ بسیار عالی و خوبی دارید.
امید وارم روز به روز پیشرفت کنید...
مدیرت سایت : http://mahdias.blog.ir